май 30, 2024

Четвъртокласници с електронна книга и послание: „Семейството е моето всичко“

ДисциплиниНачален етапНовини

На 21.11.2022 г. се отбеляза Денят на християнското семейство. Учениците от 4 „а“ клас не пропуснаха да се включат с инициатива и за този празник. Занятията преминаха под надслов „ Семейството – моето всичко“.
Четвъртокласниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ взеха участие в разпалена дискусия, като единодушно се обединиха около позицията, че семейството е най-доброто училище, което може да даде познания за добродетели, ценности и морални устои!
Възпитаниците ни обрисуваха с думи храма, наречен „семейство“.  Щастие, доброта, разбиране и подкрепа, бяха словата, които сякаш окрилиха всички. Да се научат да бъдат отговорни и толерантни, бяха посланията на учителите им – Милена Тенчева и Евдокия Ненова.
Децата изработиха с любов и вълнение картички, презентираха интересни истории и случки, свързани с техните семейства. Кулминацията на инициативата бе предизвикателството, пред което бяха изправени – „ Любим момент с моето семейство“.  Учителите не останаха безучастни, и също се включиха в предизвикателството. С изпратените материали се изработи краен продукт – електронна книга. Задачата бе приета и изпълнена с голямо желание и запомнящи се емоции. Всички разбраха за пореден път, че домът е нашата крепост, а времето, прекарано със семейството – безценно!
Учителите на класа – Милена Тенчева и Евдокия Ненова,  отправиха своя апел към всички:
„Нека и ние, възрастните бъдем искрени в мислите си и чисти в чувствата си, да станем по-добри, да бъдем пример за бъдещото поколение – нашите деца! Това е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за добротата, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни!“

Електронната книжка може да разгледате тук: Семейството – моето всичко

Skip to content