май 21, 2024

Призови места от национален конкурс за ученици на Второ СУ

ДисциплиниИзкустваНовини

За шеста поредна година Дирекция „Национален парк Пирин“ организира конкурса „През девет планини в десета“. Концепцията на инициативата е да се покажат завладяващите красоти на Пирин планина и съхранената дива природа в националния парк.

Вдъхновението на планината покори възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, и те успяха отново да завладеят журито. Нашите таланти изобразиха връзката между човека и природата, и стремежът ни да се съизмерим с нещо толкова голямо и величествено.

Първо място зае Ивайло Стойчев от 11 а клас. Саманта Иванова от 10а клас успя да се класира на втора. С рисунки на планинска хижа и пойни птички, гимназистите застанаха на призови места в своята категория. Преподавател на учениците е Полина Стефанова.

На челните позиции се класираха и ученици на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ от прогимназиален етап – първо място за Шенназ Мустафова 7 б клас, второ място за Йоана Гюрюшева 7 б клас, трето място за Димитър Димитров 7 б клас. Всички са възпитаници на г-жа Диана Ангелова.

Поздравяваме нашите таланти и техните преподаватели и им желаем още много покорени върхове и вдъхновение.

Skip to content