НовиниПриродоматематически

“Информирани и здрави – ние знаем как да се предпазим” – инициатива във Второ СУ

Училищната общност на Второ средно училище “Проф.Никола Маринов” отбеляза Световния ден за борба със СПИН. Години наред тази дата насочва общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и подчертава необходимостта от подкрепа и разбиране към хората, живеещи със заболяването.

Кампанията в училище акцентира върху превенцията и информираността. Червената лентичка, закачена на ревера на ученици и учители, изрази солидарността на всички към засегнатите от болестта. Тя е и предупреждение да не се подхожда лекомислено към заразата.

Под мотото “Информирани и здрави – ние знаем как да се предпазим” премина денят във Второ СУ “Проф. Никола Маринов”. Българският червен кръст, РЗИ и медицинското лице на училището осигуриха презервативи и разяснителни брошури. Екип от РЗИ – Търговище извърши безплатни изследвания за СПИН и хепатит на желаещи ученици и преподаватели. Активно участие взеха ученици от 9 в клас и 11 в клас от профил „Природни науки”.
Петокласници се включиха с презентация и изработване на колаж, а осмокласници с профил “Природни науки” изработиха флаери, които споделиха с връстниците си.

Денят премина при изключителна активност и ангажираност. Благодарим на екипите от РЗИ и БЧК, които направиха инициативата още по-ползотворна и градивна.