май 27, 2024

В роля на изследователи се въплътиха шестокласници на Второ СУ

НовиниХуманитарни

Във връзка с Деня на будителите на шестокласниците от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ беше зададен проект с подзаглавие „Улици с имена на поети и писатели в гр. Търговище“, целящ да изгради у тях умения за работа в екип в извънучилищна среда. Техният преподавател по български език и литература Г. Петрова възложи на сформиралите се 4 екипа, по един от всяка паралелка, работа в два етапа.

В първият етап екипите трябваше да открият колко улици в нашия град носят имена на български поети и писатели. Да се разходят по тях, като си направят селфи до табелите с имената на улиците, като доказателство, че целият екип работи заедно по проекта. След това трябваше да изработят саморъчно карта и да оцветят с червен цвят всяка от улиците и да залепят снимката със съответното селфи. Трябваше да намерят и информация откога улиците носят тези имена.
Втория етап включваше изработване на презентация с най- важната информация за всеки от поетите и писателите. В него екипите за пореден път доказаха много добри компютърни умения.

В седмицата на патронния празник на училището екипите представиха резултата от своята работа и споделиха емоционални моменти от работата по проекта. Всички екипи бяха единодушни, че им е било много интересно и забавно да работят по проекта. За жалост работата в екип се оказа трудно предизвикателство за някой от екипите и от първоначалния състав останаха единици, но все пак проектът беше приключен и от четирите екипа. Само един от екипите, този от 6. г клас, намери отговор на въпроса от кога улиците носят тези имена – от 1927 година.

Повече за проекта ТУК

Skip to content