юли 19, 2024

Петокласници с виртуална разходка в приказката на немската Коледа

НовиниЧужди езици

Петокласници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ изживяха  приказката на Коледа в час по немски език. Преподавателят на 5 в клас – г-жа Светлана Василева, продължи своята традиция и през тази учебна година, като в празничните дни запознава най-малките си възпитаници с традициите и обичаите на немската Коледа.

Всички тръгнаха на виртуална разходка из Германия и разбраха колко приказно е там по това време на годината. Запознаха се с вълшебния коледен базар Weihnachtsmarkt. Огромен ентусиазъм предизвика типичния Adventskalender, който помага на децата там да отброяват дните на декември и да бъдат в трепетно очакване на Коледа. Г-жа Василева им разказа за всички ритуали, които местното население прави, за да бъде годината благодатна. Учениците разбраха, че трескавата подготовка в Германия започва още с настъпването на декември. Красивите коледни дръвчета, грейналите лампи и уютните базари, накараха петокласниците да изживеят емоцията на немската Коледа.

Накрая на часа по чужд език, възпитаниците на Второ СУ се запознаха „отблизо“ с немската коледна кухня, като опитаха от традиционните сладки Lebkuchen и незаменимия Stollen. За завършек, всеки изтегли късметче за Новата година и сподели какво иска да му донесе тя.

Skip to content