ИзкустваНовини

Отлично представяне на възпитаници на Второ СУ в конкурс за рисунка

Министерство на образованието и науката, Община Несебър, Национален дворец на децата и Общински детски комплекс – Несебър, бяха организаторите на конкурс за детска рисунка. Инициативата е част от програмата на община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море. Целта на конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично
поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

Учениците от Второ СУ “Проф. Никола Маринов” се представиха отлично и извоюваха награди и грамоти. С интересни сюжети и ярки рисунки младите таланти показаха своя прочит и съпричастност към запазване красотата на нашето крайбрежие.

Преподаватели на учениците са Полина Стефанова, Диана Ангелова и Татяна Панайотова.

4-то място за Мишел Ставрева от 10а клас и грамоти за участие: Мелиса Мустафова, Николай Николаев, Даяна Чечева, Аляра Шакирова и Нихал Назимова. Отлично представяне и на второкласничките Селиха Мусова и Радост Атанасова от 2б клас с преподавател Татяна Панайотова. Четвърто място зае още Елиф Хюсеинова от 9а клас, а дипломи за участие получиха Иво Райнов 8б клас и Леа Иванова 9а клас. Грамоти за отлично представяне получиха също Сиана Василева, Киара Василева, Еля Зюлкярова, Елина Русева от 8-ми клас, Вяра Атанасова, Павел Димов, Моника Петрова, Фунда Вайдинова от 5 б клас, Шенназ Мустафова, Йоана Гюрюшева, Мира Владимирова, Стефани Станкова, Есин Билялова , Синем Мехмедова от 7 б клас, с преподавател Диана Ангелова.