април 24, 2024

Млада писателка беше специален гост на шестокласници в кръжок „Научи се да даряваш“

НовиниХуманитарни

„Как известните проявяват загриженост“ беше темата в кръжока „Научи се да даряваш“, който събира ежеседмично шестокласници. Поредна интересна среща за учениците от 6 „б“ клас на Второ средно училище „Проф.Н.Маринов“ – Търговище, организира класният им ръководител г-жа Десислава Цанкова. Виртуален гост на шестокласниците бе талантливата млада писателка Йоана Вълчева. Децата слушаха с интерес разказа за нейния живот и професия, за трудностите по пътя, за успехите и стремежите. Сподели и някои от любимите си книги, сред които „Хари Потър“ и „Под игото“; Вдъхновяващият лектор разказа как се е запалила по книгите и четенето, колко въображение и красота има в света на литературата.
Децата имаха възможност да зададат въпроси – шестокласниците се интересуваха преди всичко кой е бил любимият предмет в училище, лесно ли се пишат романи, какво трябва на един млад човек, за да успее в живота, за какво мечтае. Времето не бе достатъчно на децата да попитат за всичко, което ги вълнува. Шестокласниците споделиха за
техните мечти и стремежи, за кръжока „Научи се да даряваш“ и попитаха Йоана дали се
включва в благотворителни инициативи и как. Усмихната, успешна и целеустремена Йоана Вълчева вдъхна кураж и пожела много успехи на всички деца от 6.б клас. Очакваме с нетърпение нейния нов роман.

Skip to content