април 24, 2024

Магията на добротворството получи продължение сред осмокласници

Новини

Магията на добротворството намери продължение в лицето на осмокласници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. Преди броени дни бивши възпитаници на училището се завърнаха в любимото школо, за да представят пред настоящите ученици своята кауза – клуб за добротворство „Заразно добро“. Въпреки че не са част от настоящата училищна общност, свързаността им с Втора гимназия продължава. Това бе и причината младите хора на Търговище да се завърнат и предадат нататък своята кауза.

В актовата зала на Второ СУ се събраха завършилите преди година Николета, Екатерина, Моника, Андрея, Димитър – част от създателите на клуба, и настоящи ученици на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. Младите хора споделиха редица реализирани доброволчески каузи. Разказаха колко е важно да се твори добро и как въобще са решили да създадат тази организяция. „Да заразяваме света с добро е може би най-градивната цел, която сме си поставяли и именно това е поводът да сме днес тук. Искаме да предадем знанията, които сме натрупали и да подкрепим потребността, която и Вие имате, да правите света по-добър“, заявиха бившите възпитаници на училището.

След като запознаха присъстващите в залата със своята мисия, добротворците включиха желаещите в клуб „Заразно добро“. Оказа се, че всички гости с огромен ентусиазъм станаха част от каузата. Ментори на младите добротворци станаха бившите ученици на Второ СУ – студенти във В. Търново и Варна, а човекът подел инициативата е преподавателят по БЕЛ – г-жа Славка Георгиева

Skip to content