UncategorizedНовиниХуманитарни

Ученици на Второ СУ отдадоха почит на Апостола

В петъчния ден в актовата зала на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” се събраха ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Поводът за невероятната инициатива беше споменът за Левски във връзка със 150-тата годишнина от обесването на Апостола на свободата.  СУ „Васил Левски“-гр. Карлово стартира провеждането на 150 урока за Васил Левски в страната и по света. Преподавателите Гюлфие Велиева, Деница Любомирова и Десислава Трифонова подготвиха изключително емоционално събитие!

Техни възпитаници пресъздадоха исторически събития, които и до днес карат всеки да потръпне. Драматизация на разпита на Апостола накара публиката да притихне и сведе глава пред подвига на своя герой! Седмокласниците демонстрираха актьорския си талант и театрално майсторство. Учениците от прогимназиален етап пресъздадоха емоционалните събития с великолепен реализъм. Десетокласничките Никол и Галена допринесоха за емоционалния тон на събитието със слово, докосващо всеки гост. Деветокласникът Никола Киров презентира за пореден път своя творчески порив. Възпитаникът ни представи есе, посветено на Левски.

За завършек на вдъхновяващия урок “150 години безсмъртие” в залата влязоха третокласници, които с думи, вдъхновение и плам. направиха този ден още по-запомнящ! Всички заедно изпълниха песен за Апостола и ръка за ръка, на един дъх, пресъздадоха думите му! С ръка на сърцето и портрет в ръце, учениците на Второ СУ показаха, че подвигът на незабравимия, безсмъртен син на България, не е бил напразен!

Гости на събитието бяха инспекторите от РУО – гр. Търговище – Мария Вълчева, Люба Колева, Маргарита Гаджовска, както и представители на ръководството на Второ СУ в лицето на зам.директорите – г-жа Елеонора Панайотова и г-жа Катя Александрова.

За всички, които искат да изживеят този незабравим урок, последвайте линка: