юни 21, 2024

Ученици на Второ СУ посетиха Регионалния исторически музей по повод годишнината от гибелта на Левски

Начален етапНовини

В продължение на два дни николамариновчетата от 3 и 4 клас посетиха РИМ – Регионален исторически музей Търговище , където присъстваха на открит урок-беседа, посветена на годишнината от обесването на Васил Левски на тема „ 150 години безсмъртие“.

Учениците участваха активно във всички подготвени задачи за Апостола, като разгорещено и с голям ентусиазъм и родолюбие разсъждаваха върху подвига и саможертвата на Дякона. Вдъхновяващата среща продължи с образователни игри по темата, в които нашите възпитаници демонстрираха какво знаят и какво са научили от срещата. Завършекът на инициативата беше емоционален и запомнящ се.

Малките ученици пресъздадоха момента, в който Апостола е дал клетва в името на народа за Свободна България. Децата се докоснаха до ценностите и делото на безсмъртния син на България. Всички се прекланяме пред паметта му и притихнало си спомняме незабравимите завети, които и днес звучат съвременно. Безценният урок, който децата от начален етап получиха, се осъществи със съдействието на техните класни ръководители и учители в ГЦОУД. Всичко това доказва, че от ранна детска възраст, учителите възпитават и учат на ценности, уважение, родолюбие и почит към славната българска история.

Skip to content