Начален етапНовини

“Ден на розовата фланелка” във Второ СУ

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Той е познат също и като „Ден на розовата фланелка“. Този ден е само повод да напомним, че от всички ни зависи какъв ще бъде животът ни занапред!
Той символизира неприемането на тормоза и насилието в училище. Не на тормоза в училище! – казаха всички ученици от начален етап. Във всяка класна стая се проведе – беседа от учителите под формата на презентация, видео клипове и различни дейности свързани с темата, децата се запознаха със значението на този ден и осъзнаха значимостта на това да се спре тормозът, но не за ден. Учениците изработиха табла с послания срещу тормоза над момчета и момичета в ученическа възраст.

Дискутираха оживено темата, провокирани от въпроси свързани с реални ситуации от училищния живот. Интригуваща и ползотворна бе срещата и с психолога на училището. Николамариновчетата отправиха послание за един по-добър свят – без агресия и насилие! Всички обединени срещу насилието и тормоза, сме силата, която може да направим този свят по-добър!