май 30, 2024

Ученици на Второ СУ премериха сили в едно от най-авторитетните състезания по английски език

НовиниЧужди езици

На 11.03.2023 в Казанлък девет ученици от Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ премериха сили със свои връстници от цялата страна в едно от най-авторитетните национални състезания по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Kangaroo Global Linguistics.
Асоциацията е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес, в която днес членуват над 127 училища, които се стремят към високо ниво на преподаване на чужд език.
Повод за гордост са Дея Добрева, класирана със 100 точки от IVа; Виктория Иванова (97,5 т.) от Vа; Хелин Акифова (95 т.) от Vг; Алейна Ридванова (97.5 т.) от VI г; Цветина Цонева (92.5 т.) от VII г; Теодора Боянова (97.5 т.) и
Габриела Александрова (92.5 т.) от VIII а; Селин Мустафа (95 т.) от IXв и Веселин Йорданов (85т.) от XIIб.
Състезанието, в което нашите ученици показаха завидни знания е за участници от осем до осемнадесетгодишна възраст. Провежда се в цял свят от Международния изпитен орган (International Testing Authority) и от Института за развитие на оценяване в образованието (Institute for the Development of Educational Assessment).
Преподавателите, подготвили нашите състезатели са Десислава Цанкова, Елиф Фикрет, Венета Янева, Деница Иванова и Татяна Николова.
На участниците и техните ръководители пожелаваме здраве и нови бъдещи успехи!

Skip to content