Начален етапНовини

Горска педагогика във Второ СУ по повод Седмицата на гората

Второ СУ „Професор Никола Маринов“ отпразнува Седмицата на гората с мащабно събитие. 200 наши ученици от 1 и 2 клас се включиха в урок по Горска педагогика. Възпитаниците ни бяха в трескаво очакване на специалните гости и вълнуващата среща. През вчерашния ден те разбраха как се създава нова гора и колко е важна тази дейност за съхраняване на света, в който живеем. Гости от Държавното горско стопанство изчерпателно запознаха малките ученици с това, кой се грижи за нея и какво е необходимо, за да станат дърветата здрави.

Лекторите обърнаха специално внимание на дърводобива и на продуктите, които се произвеждат от дърво.
Николамариновчетата разбраха каква е професията на лесовъдите и колко важни дейности извършват те, за да имаме най-зелената страна в Европа. Вдъхновяващата инициатива завърши с раздаване на плакати с игри, създадени по идея на инж. Любка Върбева от ИАГ.
Урокът се организира от ДГС-Търговище, а гости ни бяха горски педагози от ШУ „Епископ Константин Преславски“, ДПП „Шуменско плато“ и СИДП.

Г-н Пламен Иванов – заместник-директор на Второ СУ, благодари на лекторите за интересните занятия и ползотворното междуинституционално сътрудничество, както и на учениците за любознателността и ентусиазма.