май 26, 2024

Учениците на Второ СУ от 1 б клас с поредна изява в конкурс за рисунка

Начален етапНовини

Във връзка със 07 април – Световният ден на здравето, учениците от 1.б клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ участваха в конкурс за рисунка на тема „Моето здраве“, организиран от РЗИ-град Търговище. Николамариновчетата се включиха с нескрит интерес и „изрисуваха“ знанията си на белия лист. Най-малките проявиха своите таланти и си припомниха колко ценно е да се грижим за здравето си. Институцията зарадва всички участвали ученици с награди и поощри креативността им.

Днешният ден поставя фокуса на обществото върху опазване на здравето и акцентира върху новопоявяващите се проблеми в обществото. 7 април има за цел да провокира колективни действия за здравословен начин на живот и благоденствие на човечеството. Световният ден на здравето се отбелязва в България и като Ден на здравния работник от повече от 50 години.

Ръководството на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ поздравява всички здравни работници и благодари за доброто междуинституционално сътрудничество през годините, както и за поредната инициатива на РЗИ – гр. Търговище, с която акцентира върху ежедневната грижа за здравето сред подрастващите.

Skip to content