май 19, 2024

Юношите по баскетбол на Второ СУ се класираха за Републиканско първенство

НовиниСпорт

Юношите на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се класираха за Републиканско първенство по баскетбол. Във възрастова категория 8-10 клас, нашите възпитаници успяха да преодолеят конкуренцията на местно, областно и зоново първенство, благодарение на добрата подготовка, спортен дух и желание за победа.

Само преди броени дни се проведе зоновото първенство, до което нашите момчета достигнаха след безспорни победи срещу всички противници. На провелия се в гр. Разград кръг, училищните баскетболисти показаха борбен дух. Те се изправиха срещу победителите в област Русе и постигнаха безапелационна победа. Следващата среща беше с домакините от Разград, на която отново нашите ученици се представиха повече от достойно.

Тези две победи ги поставиха на първо място в зоновото първенство, което ги отвежда на следващо ниво, а именно – Републиканско първенство. То ще се проведе след броени седмици в гр. Кърджали. Отличие получи Християн Герчев от 9 б клас, който взе грамота за най-резултатен играч.

Поздравяваме нашите ученици и техния ръководител – преподавателят по физическо възпитание и спорт- г-н Станислав Петров, и им пожелаваме да завоюват и републиканската титла.

Skip to content