юни 22, 2024

Творчески литературни работилници за гимназисти

НовиниХуманитарни

Във връзка с Международния ден на книгата и авторското право учениците от осми клас организираха работилници за творческо мислене и писане.
Гимназистите влязоха в ролята на автори, освободиха въображението си и се впуснаха в предизвикателството да напишат разкази по случайно избрани изображения и зададени параметри. В творческите ателиета се включиха и ученици от 10.а клас.
Тийнейджърите често работят по нетрадиционни задачи, които им помагат да развиват въображението и усета си към езика, да използват собствената си креативност и силата на словото. Творческите упражнения им позволяват да сменят гледната точка и да погледнат света през очите на другите. Креативното мислене и писане са умения, които могат да бъдат усвоени, развити и прилагани в училище. Учениците се учат да използват различни механизми за генериране на идеи и да отработват нестандартни подходи за решаване на проблеми.
В месеца, посветен на четенето, младежите представиха любими свои книги и получиха специален подарък от интернет изданието за култура и изкуство INTERVIEW.TO – първия брой на вестник ,,Поетите“. Продължава инициативата ЛЕТЯЩАТА КНИГА – книгата на Даниел Делибашев ,,Усмивка за Африка“ ще се предава от ръка на ръка до края на учебната година.

Skip to content