ИзкустваНачален етапНовини

Концерт-спектакъл “На мегдана” събра малки и големи на сцената на Второ СУ

На 04.05., в навечерието на Гергьовден, учениците от 2 в клас с профил “Хореография”, и 6 б клас с профил “Руски език и хореография”, изнесоха своя съвместен пролетен концерт-спектакъл ,,На мегдана‘‘.

Техните ръководители – г-жа Дишка Иванова и г-жа Анжела Георгиева, представиха открита практика по проектно-базирано обучение на тема ,,Народното творчество и фолклорът в бита на българина‘‘. Сценарият даде поле за изява на всеки един ученик, като разкри певческите таланти, актьорските умения и танцовото майсторство.

Концертът се превърна в събитие, което разгърна потенциала на малки и по-големи ученици. Всички заедно танцуваха под звуците на българска народна музика и демонстрираха завидни умения. Актьорският талант на николамариновчетата и техните певчески заложби завладяха публиката, която ги аплодира бурно.

Чрез хора, ръченица, песни и театрални сцени, нашите възпитаници “разказаха” за живота на българина и неразривната му връзка с фолклора и народното творчество.

Гости на събитието бяха: директорът на Второ СУ “Проф. Никола Маринов – г-жа А. Куманова, г-жа Люба Колева-старши-експерт за обучението в начален етап, зам.директорите – г-жа Е. Панайотова, г-жа К. Александрова и г-жа Д. Петкова, както и учители от начален и прогимназиален етап.