април 14, 2024

Драматизация ,,Бунтът на цифрите“ представиха третокласници на Второ СУ

Начален етапНовини

Празничните тържества във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ не спират. Проект „Учене и забавление“ изпълни актовата зала на училището със забавления, занимателни етюди и актьорски умения. Учениците, под ръководството на своите преподаватели – г-жа Гюлфие Велиева и г-жа Дафинка Стоянова, показаха на първокласниците на Втора гимнязия колко много знания ще им донесе трети клас.

Николамариновчетата представиха драматизация ,,Бунтът на цифрите“ и провокираха интереса на своите гости с текстови, езикови и логически задачи. Атрактивните домакини показаха по свой начин как могат да развиват социалните си умения, как да ръководят чувствата и емоциите си, как да работят в екип.

Повечето от тях демонстрираха лидерски качества и най-вече – лична отговорност. Силно, вълнуващо, наситено с положителни емоции – това събитие повдигна завесите на тайната на добрите взаимоотношения във Второ СУ. Малките актьори демонстрираха завладяващо присъствие на сцената и артистичност.

Учениците проявиха съпричастност и разбиране към своите по-малки приятели и за да не ги поставят в неудобно положение, имаха готовност за всяка една непредвидена ситуация. Първокласниците дадоха заявка, че са достойни наследници на по-големите си домакини, показвайки много знания, умения и артистично присъствие.

Всички заедно доказаха, че с труд и постоянство, с игри и забавления, по-лесно ще опознаят Вселената на знанието и ще се стремят да я покорят!

Skip to content