Ученици на Второ СУ оставиха своя творчески отпечатък в търговищка детска градина

Профилираните паралелки по изобразително изкуство в нашето училище винаги са били еталон за естетика, нестихващо вдъхновение и трудолюбие. Под ръководството на техните преподаватели, доказали професионализъм през годините, младите творци илюстроваха любими герои със стенописи в Детска градина №3 “Здравец ” в нашия град.

Нашите зрелостници претвориха приказките “Червената шпчица” и “Снежанка и 7-те джуджета” в ДГ №3 “Здаравец”. Благодарение на таланта на дванадесетокласниците с профил “Изкуства”, детското заведение радва малки и големи с цветните стени и приказни герои. Стенопис и на 11 а клас, с ръководител Полина Стефанова, украси двора на децата. Художниците ни рисуваха по приказките „Дядо вади ряпа” и „Пепеляшка”. Седмокласниците ни с профил “Изкуства” пък, се заеха с нелеката задача да претворят “Дядовата ръкавичка”. Техен ръководител и вдъхновител е г-жа Диана Ангелова.

Благодарим на учениците на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”, че оставиха своя творчески отпечатък и им пожелаваме да не спират да сътворяват красота!

Ръководството на Втора гимназия благодари на директора на ДГ “Здравец” за доверието и ползотворното сътрудничество!

%d bloggers like this: