май 30, 2024

Ученици на Второ СУ оставиха своя творчески отпечатък в търговищка детска градина

ИзкустваНовини

Профилираните паралелки по изобразително изкуство в нашето училище винаги са били еталон за естетика, нестихващо вдъхновение и трудолюбие. Под ръководството на техните преподаватели, доказали професионализъм през годините, младите творци илюстроваха любими герои със стенописи в Детска градина №3 „Здравец “ в нашия град.

Нашите зрелостници претвориха приказките „Червената шпчица“ и „Снежанка и 7-те джуджета“ в ДГ №3 „Здаравец“. Благодарение на таланта на дванадесетокласниците с профил „Изкуства“, детското заведение радва малки и големи с цветните стени и приказни герои. Стенопис и на 11 а клас, с ръководител Полина Стефанова, украси двора на децата. Художниците ни рисуваха по приказките „Дядо вади ряпа” и „Пепеляшка”. Седмокласниците ни с профил „Изкуства“ пък, се заеха с нелеката задача да претворят „Дядовата ръкавичка“. Техен ръководител и вдъхновител е г-жа Диана Ангелова.

Благодарим на учениците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, че оставиха своя творчески отпечатък и им пожелаваме да не спират да сътворяват красота!

Ръководството на Втора гимназия благодари на директора на ДГ „Здравец“ за доверието и ползотворното сътрудничество!

Skip to content