април 14, 2024

Ученици от клуб „Дигитален свят“ към Второ СУ, участваха в инициативата „Аз, програмистът“ на СофтУни

НовиниПриродоматематически

На 17.05.2023 г. ученици от клуб „Дигитален свят“ по проект „Образование за утрешния ден“ с ръководител Венка Петрова, участваха в инициативата „Аз, програмистът“ на СофтУни. Те се запознаха с лектора Станимир Решарски, който им разказа за своя път към програмирането. Чрез мотивираща лекция за важността на програмирането и бъдещето на професията Програмист, той им разказа личния си опит, обясни им за програмите на СофтУни, които е завършил, демонстрира свои проекти и даде ценни съвети на бъдещите „програмисти“.

На срещата присъстваха още възпитаници от IX „б“ клас – профил „Математически“, с преподаватели по информатика Венка Петрова и Йоанна Цанкова.

„Аз, програмистът“ е инициатива на СофтУни, осъществена с подкрепата на Microsoft България, която има за цел да запознае повече млади хора със света на програмирането и да ги привлече да се превърнат в ценна част от него. В инициативата, която обхваща ученици от 8 до 12 клас от цялата страна, могат да участват всички учебни заведения.
СофтУни подкрепя идеята ученици да се срещат с повече успели млади хора, които обичат професията си и с желание се развиват в нея.

Skip to content