НовиниХуманитарни

Зрелостнички на Второ СУ с отлични резултати в Седмото национално състезание за философско есе на ВТУ

Седмото национално ученическо състезание за философско есе (2023 г.), организирано от Катедра „Философски науки“ при Философски факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отличи възпитаници на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”.

Зрелостничките Славея Стоичкова и Катрин Петрова се включиха с огромен ентусиазъм във философската надпревара, под ръководството на Кристина Петрова – преподавател по философия. Двете възпитанички на Втора гимназия демонстрираха изключително майсторство и отлично познаване на философската проблематика, като това не остана незабелязано от университетските преподаватели. В конкурса се изявиха ученици от над 30 училища от цяла България, а нашите дванадесетокласнички заеха челни места. Славея се класира на четвърто място с резултат от 95,5 точки от максимален брой – 100, а Катрин постигна отличните 86,5 т.

Участието в конкурса дава възможност на момичетата да кандидатстват с оценките от инициативата във всички специалности на Философския факултет към Великотърновския университет. Славея и Катрин бяха част от профил “Изкуства” в нашето училище, с инструменти – пиано и китара.

Поздравления за високите постижения и попътен вятър в образованието занапред и житейските предизвикателства.