юли 19, 2024

Зрелостнички на Второ СУ с отлични резултати в Седмото национално състезание за философско есе на ВТУ

НовиниХуманитарни

Седмото национално ученическо състезание за философско есе (2023 г.), организирано от Катедра „Философски науки“ при Философски факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отличи възпитаници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

Зрелостничките Славея Стоичкова и Катрин Петрова се включиха с огромен ентусиазъм във философската надпревара, под ръководството на Кристина Петрова – преподавател по философия. Двете възпитанички на Втора гимназия демонстрираха изключително майсторство и отлично познаване на философската проблематика, като това не остана незабелязано от университетските преподаватели. В конкурса се изявиха ученици от над 30 училища от цяла България, а нашите дванадесетокласнички заеха челни места. Славея се класира на четвърто място с резултат от 95,5 точки от максимален брой – 100, а Катрин постигна отличните 86,5 т.

Участието в конкурса дава възможност на момичетата да кандидатстват с оценките от инициативата във всички специалности на Философския факултет към Великотърновския университет. Славея и Катрин бяха част от профил „Изкуства“ в нашето училище, с инструменти – пиано и китара.

Поздравления за високите постижения и попътен вятър в образованието занапред и житейските предизвикателства.

Skip to content