април 14, 2024

Двудневна академия за първолаци във Второ СУ оживи цялата училищна общност

БДПНачален етапНовини

Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ отвори врати за нашите най-малки ученици. „Академия за първолаци“ беше най-очакваното събитие в края на летните дни, както за нашите педагогически специалисти, така и за нетърпеливите ученици.
Пристъпвайки прага на училището, децата се запознаха със своите съученици, с които ще делят цели четири години. Там ги посрещна и топлата усмивка на госпожите, които ще бъдат с тях ръка за ръка в един интересен, ентусиазиран и пълен с предизвикателства път. Ръководството на Второ СУ с радост се запозна с бъдещите свои възпитаници и всички заедно ги въведоха в училищната сграда.
Развълнуваните ученици споделиха случки от лятото, запознаха се с правилата в училище и започнаха своята разходка. Посетиха медицинския кабинет, различните класни стаи и важните за тях места. Първолаците се въодушевиха от красивите изрисувани стени и започнаха да задават въпроси кои са художниците.
През днешния ден вълнението продължи с интересна среща с представители на ОДМВР – гр. Търговище. Гостите ни ги запознаха с правилата за безопасно поведение на пътя и проведоха практическо занятие – пресичане на пешеходна пътека, регулирана със светофар. Специалистите отговаряха на всички въпроси и накараха нашите най-малки възпитаници да се чувстват по-готови за това, което ги очаква след броени дни!

Благодарим на ОДМВР – гр. Търговище за поредната инициатива, в която демонстрират висок професионализъм и подкрепа.

Skip to content