НовиниСпорт

Второ СУ отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Второ средно училище “Проф. Никола Маринов” отбеляза Европейксия ден на спорта в училище. Той се провежда всеки последен петък от месец септември. В традиция се превърна в нашето школо да се събират малки и големи и да посветят времето си в този ден на спорт и игри. Още в предиобедните часове двора на Второ СУ се изпълни с активности.

За поредна година се проведоха надпревари на спортната площадка в областта на футбола, баскетбола и волейбола. Щафетните игри провокираха най-малките ученици да разгърнат потенциала си и да покажат спортен хъс. Под прякото ръководство на преподавателите, всички се отдадоха на любими спортни занимания. Всеки откри мястото, където се чувства щастлив и демонстрира своите умения.

Европейксият ден на спорта в училище има за цел да насърчи подрастващите да водят активен начин на живот и да намерят себе си в спортните занимания, като акцентът пада върху различните видове спорт, даващи възможност на всеки да прояви инициатива.

За пореден път възпитаниците на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” успяха да покажат най-доброто и изпълниха всички поставени им задачи.

Ръководството на училището поздравява преподавателите по ФВС и техните ученици за ентусиазма и динамиката, с която заредиха цялата училищна общност.