ИзкустваНовини

В навечерието на Световния ден на музиката, дворът на школото се огласи от даровитите ни таланти

Денят на музиката беше поредната инициатива, която отбелязаха ученици и учители на Второ средно училище “Проф. Никола Маринов”. Той се почита от почти 50 години по целия свят, а в нашето училище вече е традиция. 1 октомври е отреден за отдаване признание на музиката и всички, свързани с нея.

В обедните часове на петъчния ден, даровитите ни таланти извиха гласове и събраха любопитните погледи дори и на преминаващите покрай школото. Мелиса и Бранимира от 11 а клас с профил “Изкуства”, изпълниха песента “Дихание”. Двете са възпитанички на г-жа Деси Станкова. Дениз от 12 а , също с профил “Изкуства”, изпълни въздуха с прекрасното звучене на парчето “Good woman” Тя е с музикален ръководител г-ца Симона Рускова.

Музикалното междучасие продължи с танци и танцови предизвикателства, които накараха учениците на Второ СУ да се включат с огромно желание. Преподавателите по музика и хореография провокираха всички да преодолеят сценичната треска и да покажат какво могат. За завършек на невероятното музикално приключение, директорът на училището – г-жа Анета Куманова, поведе учениците на едно българско хоро, като с това постави края на феерията от звуци.