май 30, 2024

Третокласници на Второ СУ бяха домакини на най-малките възпитаници на училището

Начален етапНовини

Ученици на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се превърнаха в гостоприемни домакини на тазгодишните ни първолаци. „Големите“ демонстрираха нагледно как протича един час, какви са правилата и как да станат безупречни възпитаници на школото.

Третокласниците, с разширено изучаване на хореография, стартираха учебната година с интересен образователен час на тема:,, Приобщи първокласника към училищната общност‘‘. На посещение им бяха учениците от 1-ви ,,В‘‘ клас, които с нетърпение очакваха да надзърнат във вълшебството учебните часове на по-големите.

Часът започна със звънец и с дежурни ученици. Третокласниците бяха в ролята на помощници и с много желание и търпение помогнаха на малките ученици с лекота и под формата на игра да се справят с всички задачи от различни области: ,,Забавна математика‘‘, ,,Познай коя е приказката‘‘, ,,Да направим дъга от седем цвята с облаче‘‘, ,,Гражданско образование‘‘. Изключителни умения и вдъхновение демонстрираха в музикалните игри, където показаха колко вълнуващо е в училище.

За финал г-жа А. Георгиева беше подготвила ,,Добруджанска ръченица‘‘ с образователни елементи и различни звукови ефекти. Часът завърши с традиционното право хоро, където всички заедно, ръка за ръка, показаха колко е важно да имаш подкрепа, разбиране и приемане. За финал си обещаха отново да се срещнат, а третокласниците заявиха своята готовност да им помагат винаги, когато имат нужда. Тази инициатива на 3-ти,,В‘‘клас е първата, свързана тематично с 1-ви ,,В‘‘клас. Предстоят изявите и на другите паралелки от випуска.


Skip to content