НовиниПриродоматематически

Второ СУ отбеляза Европейската седмица на програмирането с инициативата “Програмирай с мен!”

С този надслов II СУ „Проф. Н. Маринов“ Търговище отбеляза Европейската седмица на програмирането, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин.
На 20 октомври 2023 г. ученици от клуб „Smart в компютърния свят“ и „Дигитална работилница“ в среда за визуално програмиране, създадена от възпитаници на училището, съставяха различни алгоритми и компютърни игри. С помощта на своите преподаватели те се потопиха в света на програмирането, което помага за развитието на мултидисциплинарни компетентности, като изчислително мислене, решаване на проблеми, творчество и работа в екип. 
Eвропейската седмица на програмирането се реализира в много страни в Европа чрез организиране на срещи с учебна цел. Фокусът е насочен към привличането на деца, ученици, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране. Целта е да се дадат повече възможности на младежите за реализация и знания, да се повиши интересът им към програмирането, технологиите, инженерните науки и математиката.
https://codeweek.eu/