юни 21, 2024

Вижте програмата за празничната седмица на Второ СУ

Новини

Четвъртите класове днес, под ръководството на класните си ръководители, ще се състезават в направление „Знаете ли български“. Класните стаи ще бъдат арената на знанията.

Преподавателят по БЕЛ – г-жа Поля Дончева, ще бъде водещ на образователни междучасия с анкета по повод Патронния празник на училището. Участници ще бъдат 8 б клас с профил „Хуманиарен“.

Утрешният ден ще ни посрещне с изложба „Акварел“ във фоайето на първия етаж. Произведения на изкуството на нашите възпитаници от 5 до 12 клас ще озарят училищното пространство. Точно в 13.00 ч. ще може всеки желаещ да се наслади на творбите на художниците на Второ СУ, с ръководители – г-жа Татяна Панайотова и г-жа Диана Ангелова.

Третият етаж ще бъде зоната на математиката. Там преподавателите – г-жа Косева и г-жа Вълчева , ще представят изложба на своите гимназисти на тема „През погледа на математиката“. Начало: 14.00 ч.

Г-жа Ана Цанкова ще проведе събитие на тема „Да приобщим първокласника към училищния живот“. Инициативата ще бъде в класната стая на 1 г клас, а големите третокласници от 3 г клас, ще бъдат техни гости.

Сряда ще бъде озарена от най-дългия акварел и първолаците на нашето училище. Техните класни ръководители ще ни представят произведението на изкуството точно в 9:00ч. на първия етаж.

Второкласниците ни ще открият красотата на изкуството и природата в Художествената галерия „Никола Маринов“ и парк „Борово око“. Естетическите ценности пред тях ще открият техните класни ръководители.

Четвъртък ще бъде белязан от състезание „Училищни войни“, където преподавателят по БЕЛ – г-жа Драгнева, ще навигира учениците из дебрите на знанието. Мястото – Актова зала, а часът – точно 12.00ч.

Г-жа Диана Стоянова ще продължи да инициативата „Да приобщим първокласника“, като срещне 1 б и 3 б клас в 11.10 ч. с класната стая на третокласниците.

Петъчният ден ще бъде осеян с игри, забавление и много състезателен дух. Щафетно рисуване в кабинета по изобразително изкуство в 10.00 ч. ще предизвика много творчески порив и креативност.

Преподавателите – Мария Ангелова, Венка Петрова, Илиана Димитрова, Мариана Неделчева, ще провокират учениците от 9 клас, 7 г, 6 г и 5 б, да покажат какво знаят в игрите „Стани богат“ и ‘Подреди пъзела“. Мястото: кабинети ИТ – II етаж, кабинет 305, 306.

Преподавателите по английски език – г-жа Венета Янева и г-жа Деница Иванова, ще представят чуждоезичен филм на третия етаж от 10.30 ч.

Учителите по музика – Петя Димова, К. Адамов, А. Атанасова, ще ни „разходят“ в света на музиката в актовата зала на училището от 10.00 ч. От музика ще преминем към история и философия, като в 10.45ч. ще се състои историческа викторина.

Алекс Александров и Пламен Иванов ще проведат волейболен турнир ученици срещу учители. Интересната среща ще бъде проведена в двора на училището от 11.00ч.

Анжела Георгиева и Стефан Иванов ще ръководят училищната хоротека в 11.40 до 12.00ч. пред Централния вход на Второ СУ. Осмокласниците ще представят подкаст „Нашето училище“. Инициативата ще се състои пред Дирекцията.

Г-жа Марияна Стефанова ще завърши празника за своя клас – 8 в клас, с посещение на Художествената галерия „Никола Маринов“.

Запознайте се програмата по спортни дейности в прилоцението по-долу:

Skip to content