май 30, 2024

Третокласници отбелязаха Седмицата на бащата

Начален етапНовини

За поредна година във Второ СУ „Професор Никола Маринов“ се проведе „Седмица на бащата“, посветена на всички значими мъже в живота на нашите деца. Ролята на училището, неговата задача е да работи съвместно с родителите за осъществяване на основните цели – изграждане на щастливи и пълноценни личности
Вече стана традиция г-жа Цветелина Бонева, през втората седмица на месец ноември да отбелязва „Седмицата на бащата“. Тази година тя избра мотото на седмицата да е: „Игрите и играчките на моят татко“ . Учениците от 3а клас научиха, че още в далечното минало малчуганите са се забавлявали с познатите и любими и днес игри като гоненица, криеница, ръбче и дама. Интерес у учениците предизвика историята на първите топки, направени от парцали и прашките от дърво, които татковците сами са правили. Кулминацията настъпи с демонстриране на част от игрите и изработката на елементи за тях.
В “Седмицата на бащата” третокласниците дадоха израз на своята благодарност към всички значими мъже, които са важна опора за тях. Децата изработиха картички и написаха в тях вълнуващи послания. Чрез инициативата учениците показаха, че и най-силните хора в живота им също имат нужда от подкрепа и най-много ще ги зарадваме, ако им казваме колко много им благодарим за това, че са толкова отговорни, грижовни и всеотдайни!

Skip to content