юни 21, 2024

Цялата училищна общност на Второ СУ отпразнува днешния ден с игри, знания и творчество

Новини

Днес във Второ средно училище беше необикновен ден, в който за поредна година отдаваме почит на Никола Маринов. Цялото школо се изпълни с ученици, в очакване на изненади, предизвикателства и игри. Във всеки кабинет беше организирана дейност, включваща различните предмети с фокус образа на Никола Маринов и училището ни.

В кабинетите по информационни технологии кипеше трескава подготовка за игра „Стани богат“, където жокерите бяха в очакване да помагат. Водещият на събитието провокира участниците да дадат най-доброто от себе си и ги накара да се чувстват горди от постигнатото. Всички завършиха играта успешно и показаха изключителни познания.

Фоайието на третия етаж не можеше да събере желаещите да гледат кратък филм на английски, немски и руски, в който се включиха прогимназиален и гимназиален етап. Ръкоплясканията бяха напълно заслужени, а ние благодарим на участниците във филма.

Музикалните изпълнения от ученици и учители огласиха първия етаж на школото, а актовата зала притихна от красивите звуци на пиано. Публиката стана на крака да аплодира младите таланти и техните ръководители.

В нетипично топлия есенен ден малки и големи се включиха в спортни игри на открито, където показаха, че спортът е здраве и никога не трябва да го забравяме. Изключителен интерес предизвика и волейболната надпревара „учители срещу ученици“. Спортният хъс и на двата отбора не остана незабелязан, но желанието за победа и ентусиазма на учениците надделя.

Изложба „Училището през моите очи“ остави отпечатък във всеки, дошъл да я посети. Истински творения на изкуството, нежност и лекота, засияха от белите листи. На фона на красива музика, ученици от различните етапи на обучение, рисуваха заедно.

Историко-философският прочит на биографията на Никола Маринов представиха пред седмокласници наши зрелостници. Те изградиха образа на художника чрез историята на живота му и важните периоди, които са го превърнали в личност от такава величина.


Завършекът на красивите ни моменти, беше белязан от едно обединяващо хоро. Всички се хванаха за ръце и показаха, че заедно можем да правим света по-добър и достойно да славим нашето училище!

Честит празник на цялата училищна общност на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“.

Skip to content