юни 21, 2024

Денят на четенето отведе наши възпитаници в ДГ „Снежанка“

Начален етапНовини

На 17 ноември 2023 г., учениците от 3-ти а клас и децата от 3-та група „Мечо Пух“ при детска градина „Снежанка“ – гр.Търговище отбелязаха заедно първия „Ден на четенето – България“. Мото на кампания е “Четенето дава възможности!” и основното послание, което носи е, че четенето е в основата на функционалната грамотност.
Николамариновчетата – горди възпитаници на детската градина с радост пренесоха децата в чудния свят на познанието, чрез драматизация на приказките „Най-хубавото“ и „Който не работи, не трябва да яде“. Третокласниците с удоволствие четоха от книжката „Мечо и добрината обикалят гората“. Не пропуснаха да разкажат, че при нас в училище това е ежедневие, защото знаят, че четенето е важно, защото развива мисълта ни, дава ни безкрайни знания и уроци, като същевременно поддържа ума ни активен. Книгите могат да съхраняват всякаква информация, истории, мисли и чувства, които ни обогатяват.
Преди да си тръгнат батковците и каките заявиха, че нямат търпение да посрещнат в училище своите малки приятели и ги увериха, че ще бъдат винаги до тях.
Учителите на класа и на групата са обединени в целта, която ги кара да се включат в тази кампания, а именно – да се формира „потребност от четене“ още в най-ранна детска възраст– като потребност от въздух или вода, както и да научат децата да останат верни на тази потребност, да запалят искрицата за потребност от книга, от книжовност – така, че да ѝ останат предани завинаги.

Skip to content