април 14, 2024

Училище за малки и големи

НовиниХуманитарни

Гимназисти от десети и единадесети клас се включиха в седмицата, посветена на патрона на училището, за да отбележат празника.
Ученици от 10.в клас, профил „ Природни науки“ гостуваха на малчуганите от 2.б клас с урок, посветен на Никола Маринов. Чрез презентация, забавни задачи и игри второкласниците се запознаха с химна на училището, научиха важни факти за личността, професията и творчеството на Никола Маринов. Подпомагани от десетокласниците, решаваха кръстословица, като проявиха умения да отговарят бързо на различни въпроси и да пишат вярно. Малките ученици се забавляваха и с решаването на математически задачи, чиито отговори бяха стъпките към подреждане на пъзел, свързан със създаването на училището ни и с неговата сграда. За финал десетокласниците им предложиха да нарисуват нещо любимо или забавно от училищния живот. Урокът завърши със сладки лакомства и много прегръдки, а с активното си участие и непринудените емоции второкласниците показаха, че чрез забавления са научили нови неща за своето училище.
Преподаватели на учениците са г-н Палвир Жечев- класен ръководител на 2.б клас, и г-жа Милена Драгнева- класен ръководител на 10.в клас.
Единадесетокласниците от профилите „ Хуманитарен“ и „ Природни науки“ организираха и проведоха състезателна игра „ Училищни войни“- творчески вариант на обичана от тях телевизионна игра. Водещата Ивайла Райчева от 11.б клас представи отборите – „ Закъснелите възрожденки“ от 11.б клас и „ Фантастичните нуклеотиди“ от 11.в клас, и правилата на играта. Състезанието протече в пет кръга с различни теми, свързани с историята на училището, с правата и задълженията на учениците, с твореца Никола Маринов, както и със забавни въпроси и въпроси с топ отговори. И двата отбора демонстрираха знания и бързи реакции, като се справиха много добре и с допълнителния кръг, предизвикателство към тях- въпроси от областта на литературата. По- бързи и по- точни в отговорите си бяха „ Закъснелите възрожденки“ от 11.б и това им донесе крайната победа и медалите, които получиха за нея. За финал на играта участниците си обещаха реванш следващата година, когато вече ще са абитуриенти.
Преподавател на единадесетокласниците по български език и литература е г-жа Милена Драгнева.

Skip to content