юни 21, 2024

„Аз умея здравословно да живея“ вдъхновява второкласници да изберат здравето

Начален етапНовини

Регионална програма „Аз умея здравословно да живея“ се провежда във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“. Благодарение на съдействието и подкрепата на РЗИ – гр. Търговище, ученици от 2 а и 2 г клас се запознават с опасностите, които крият вредните храни и колко важно е да изберат здравето.

В началото на годината се проведе анонимен тест сред нашите възпитаници по темата. Преди броени дни г-жа М.Друмева и г-жа О.Тодорова, посетиха малките николамариновчета и представиха пред тях изключително интересни теми, които силно развълнуваха домакините. След презентирането на полезни и вредни храни, второкласниците трябваше сами да разграничат това, с което трябва да се храним, за да бъдем здрави. Събраха всички витаминозни храни в панер и обещаха, че няма да забравят тези ценни знания и ще живеят по-здравословно.

Изпълниха с цвят раздадените им работни листи и на тях „изгряха“ плодове и зеленчуци, които окачиха на „Табло на здравето“. Благодарим на любезните ни гости и ги поздравяваме за ентусиазма, с който вдъхновяват нашите ученици да живеят здравословно.

Skip to content