Начален етапНовини

Второкласници дискутираха защо ценностите осмислят живота ни

Преди броени дни отбелязваме световния ден на толерантността. Второкласниците от 2 б клас си припомниха значението на думичката „толерантност“, като разбраха, че тя се обогатява с времето заедно с все по-многобройните и дълбоките нюанси, които се развиват в човешките взаимоотношения.
Преди 25 години, на 16 ноември, международната общественост в лицето на ЮНЕСКО определя този ден за Международен ден на толерантността. 

С учениците от 2 „б“ клас се проведе беседа с психолога на училището Грета Тошева , чиито акцент бе „ Какво значи да сме толерантни?“ . Децата активно се включиха в беседата и изразиха своето мнение по темата. Дискутираха оживено и стигнаха до извода, че толерантността е ценност, която всички хора трябва да приемем, за да живеем в един по-добър свят!

Учителите на класа бяха подготвили завладяваща презентация с информация и гатанки. Отговорите бяха качествата, които трябва да притежават хората, за да може да се изграждат отговорни и достойни членове на обществото. Децата рисуваха изработиха послания за толерантност.
Учители на класа са Палвир Жечев и Евдокия Ненова.