ИзкустваНовини

“Мисионис пее и танцува” донесе нови награди за наши възпитаници

VIII – ми Национален детско-юношески фолклорен фестивал „МИСИОНИС ПЕЕ И ТАНЦУВА” донесе нови награди за наши възпитаници. Инициативата се провежда за поредна година, като има за цел съхраняване, популяризиране и обогатяване на песенното и танцово творчество. За Второ средно училище “Проф. Никола Маринов” това е мисия, която през годините отстояваме. Преподавателите Стефан Иванов и Стела Стоянова са неизменна част от тази кауза. Благодарение на тяхната всеотдайност и безгранично талантливите ни възпитаници, успяваме да докажем, че българският фолклор има място в съвремието.

Полина Пламенова от 4 а клас и Денислав Иванов от 9 а клас заслужено заеха третото място, а петокласникът Ростислав Станчев извоюва втора награда. Възпитаниците ни демонстрираха майсторство и изключителни умения в Клас “Народно пеене”, като достойно представиха нашия профил “Изкуства”.

Музикалните ни паралелки непрестанно откриват нови таланти, които покоряват всяка сцена, на която изгреят! Благодарим на преподавателите, Полина, Денислав и Ростислав, за безспирния труд, който полагат и безкрайната любов към музиката!