ИзкустваНовини

Нови награди за малките художници от два национални конкурса

Петото поредно издание на националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ” – гр.Стара Загора и тази година донесе престиж за нашето училище. Конкурсът е посветен на личността и делото на Петко Рачов Славейков, която продължава да вдъхновява младите хора и да провокира творческото им мислене. Конкурсът многоаспектно обхваща темата за родолюбието и ценностите на българския дух и култура.Насърчава родолюбивите и хуманни идеи, насочени към съхраняване на българската култура в условията световната глобализация.

Малките ни николамариновчета активно се включват в творческата надпрева на много конкурси за рисунка и печелят първите места.

Юмайла Самир от 2 “б ” клас получи второто място и парична награда за прекрасната си рисунка “На сцената “.

Моника Петрова от 6 “б” клас ни зарадва с поощрителната награда от националния конкурс “Морето не е за една ваканция “-гр.Бургас. Този конкурс е част от програмата на Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие – гр.Бургас за отбелязване на международния ден на Черно море- 31 октомври. И двата конкурса са в Календара за извънкласни дейности на МОН.

Да пожелаем още много успехи, здраве и нестихващо вдъхновение на Юмайла, на Моника и на г-жа Диана Ангелова/ старши учител по изобразително изкуство и преподавател на двете ученички/.