юли 22, 2024

Неврологът д-р Добрев се срещна с възпитаници на Втора гимназия

НовиниПриродоматематическиХуманитарни

Неврологът д-р Валентин Добрев се срещна с ученици на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. Нашите възпитаници от 10,11,12 клас с профил „Природни науки“, разбраха много за професията на лекаря. Гостът разкри какво е завършил и къде е специализирал, като това провокира много въпроси. Домакините поискаха неговото мнение къде да продължат своето образование. Д-р Добрев беше категоричен, че това няма толкова голямо значение, колкото неспиращото желание да се образоват през целия живот. Поясни, че професията е изключително динамична, което изисква непрестанно учене.

Отговорът на въпросът как е избрал да бъде именно невролог, накара учениците да притихнат. Специалистът разкри, че професионалният му път е предопределен от тежко житейско предизвикателство, а именно – инсулт, който покосява баща му. Така неврологията става негова лична кауза, която го кара неуморно да помага. Най-тежките случаи, които никога няма да забрави, са катастрофите и тежките последствия от тях. Уточни, че няма смърт, която да се преживява, но е непоносимо в ръцете ти да издъхне млад човек, невидял нищо от живота.

Мотивира възпитаниците ни да станат негови професионални наследници с аргумента, че това е професия, с която могат да се реализират и да живеят сравнително спокойно в този конкурентен свят. Обърна се специално към всички, като ги поощри да не се двоумят, а да открият призванието си в медицината. За финал покани учениците в Медицинският център. Обеща да ги въведе отблизо в процеса и да им покаже техниката, с която разполага.

Инициативата е във връзка с проекта на преподавателят по история и цивилизации – г-жа Десислава Трифонова -„Будител, който ме вдъхновява“. В актовата зала уважиха срещата още – г-жа Катя Александрова -заместник директор, и г-жа Марияна Стефанова – преподавател по биология.

Благодарим на д-р Добрев за отзивчивостта и вниманието, което показа към нашите ученици. Пожелаваме му здраве и много професионални успехи!

Skip to content