април 22, 2024

Кариерно ориентиране сред седмокласници в час по предприемачество

НовиниПриродоматематически

Преди броени дни във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ учениците ни имаха възможност да получат ценна информация за своята професионална реализация. В часовете по технологии и предприемачество се проведе кариерно ориентиране с учениците от седми клас. Лектори бяха кариерните консултанти Виждан Шабан и Кремена Маринова от ЦПЛР-ОДК. Те запознаха възпитаниците ни с ключовите моменти в избора на професия.

Седмокласниците разбраха как се прави осъзнат избор на бъдеща кариера и върху какво трябва да акцентират. Вълнуващата лекция, която гостите изнесоха им поднесе изключително полезна информация, а специално подготвените презентации ги провокираха да си отговорят на въпроси като „Коя е силната ми страна?“, „Какво обичам да правя“, „Какво бих правил без да ми плащат“. Тези основни елементи от кариерното ориентиране им демонстрираха, че изборът на професия се основава на силните страни на личността и това, което й доставя удоволствие.

Учениците ни научиха, че точно през юношеството е ключовият момент за професионална ориентация и изборът трябва да бъде напълно осъзнат.

Благодарим на гост-лекторите за изчерпателните отговори и вълнуващата среща!

Skip to content