април 17, 2024

Осмокласници изпратиха Седмицата на любовта с вдъхновяваща среща

ИзкустваНовини

Осмокласниците на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ с профил „Музика и изобразително изкуство“ отпразнуваха Седмицата на любовта в най-приятната компания! Благодарение на своя преподавател по музика – ст.учителят г-жа Десислава Станкова, те се запознаха отблизо с таланта и вдъновението на Духов оркестър „Васил Абрашев“ към Община Търговище с диригент д-р Росица Бояджиева.
Поводът бе вълнуващ образователен урок в час извън клас на тема “ Музиката е Любов“. Диригентката на оркестъра – д-р Росица Бояджиева, въведе учениците в света на инструменталната музика чрез увлекателен и иновативен подход. Много от осмокласниците се докоснаха до инструментите и тяхната специфика. Оркестрантите поздравиха подрастващите с произведения тематично свързани с празника на Любовта.

„Зареждаща среща с прекрасни млади хора – чувствителни, търсещи, знаещи! Благодаря на Учителката им Деси Станкова за възможността да съпреживеем музиката заедно! На добър час в изкуството!“ пожела лично д-р Росица Бояджиева.

Осмокласниците ни споделиха радостта си от събитието и си пожелаха още подобни срещи. Бяха категорични, че любовта е начин на живот, а музиката е най-ценното изразно средство.

Искрени благодарности на любезните домакини за невероятното изживяване!

Skip to content