април 13, 2024

Три отбора на Втора гимназия с безапелационни победи на Общинското първенство по баскетбол

НовиниСпорт

Завършиха срещите от Общинското първенство по баскетбол за юноши и девойки XI-XII клас, етап от Ученически игри 2023/2024г. Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ зае първите места и си гарантира участие на предстоящото областно първенство с три отбора.
В двубоите, които се проведоха в спортна зала „Иван Ангелов“, нашите момичета и момчета се представиха безупречно, демонстрирайки отлична подготовка и отборен дух. Под ръководството на преподавателите по ФВС- г-н Галин Григоров и г-н Станислав Петров, възпитаниците ни завоюваха безапелационни победи и се наредиха първи. Наградите ни връчи г-н Николай Златков, преподавател по спортни дейности в ЦПЛР-ОДК Търговище и главен ръководител на общинския етап на Ученически игри.
Заехме челните позиции и в Общинското първенство по баскетбол за юноши и девойки VIII-X клас.
Там нашите девойки спечелиха второто място, показвайки невероятен дух и много воля за победа. Юношите ни се наредиха първи и се отличиха с най-добър реализатор на срещите, в лицето на десетокласникът Християн Герчев. Момичетата и момчетата в тази възрастова група са с ръководител учителят по ФВС – г-н Станислав Петров.
Наградите връчи г-жа Марианна Савова, директор на ЦПЛР-ОДК Търговище.
Благодарим на възпитаниците ни за неуморимостта и красивата игра!
През следващата седмица предстоят баскетболните срещи за най-малките момичета и момчета от V-VII клас. Нека всички ги подкрепим с присъствието си в спортна зала „Иван Ангелов“!

Skip to content