май 30, 2024

Второ СУ проведе ред инициативи под наслов“В училище, в което е влязла Любовта, си е тръгнало насилието“ (ГАЛЕРИЯ)

Новини

Днес Второ средно училище проведе редица инициативи по повод „Деня на розовата фланелка“. Цялата училищна общност обедини своите усилия и каза „Не на насилието“. Редица беседи провокираха учениците да изразят категоричната си позиция против тормоза – психически и физически. Цялото училище „грееше“ в розови цветове – символ на доброто. Малки и големи ученици, момичета и момчета, ръководство и учители, облякоха розово, за да покажат, че всички заедно можем да направим света по-добър!

В час на класа ученици от 9 клас с профил „Предприемачески“, написаха думи, свързващи с насилието. Жертва, унижение, социални мрежи, вулгарност, слабост, отчаяние, обида, бяха думите, които описваха тормоза. Деветокласниците по един своеобразен начин показаха „добавената стойност“ към агресията, и направиха извод, че щетите от нея се лекуват с години.

Второкласниците ни отбелязоха днешния ден и в часовете по Занимания по интереси. Те изработиха ръчички в знак на съпричастност срещу агресията.

Възпитаниците ни от 10 а клас, профил „Изкуства“, заедно с техния класен ръководител – г-жа Антоанета Радева, проявиха креативност под наслов: „В училище, в което е влязла любовта, си е тръгнало насилието“

В час по български език и литература, под ръководството на преподавателя им – г-жа Поля Дончева, написаха своите тези на тема:“Насилието е най-уродливата проява на човечеството“

Малките музиканти от 2а клас и абитуриентите от 12а клас- профил „Изкуства“, заедно с техните класни ръководители-Румянка Добрева и Диана Денчева, показаха подкрепа и приемственост.

Послание ,,Не на насилието и тормоза“ отправиха учениците от различни класове, изготвяйки свои оригинални плакати, които бяха поставяни на вратите на класните стаи и на други места в училище, като част от дейностите, посветени на Международния ден за борба с насилието и тормоза в училище. Десетки брошури по темата раздадоха ученици – активисти.

Всички наши възпитаници от начален етап обединиха усилия и изпълниха двора на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ с много усмивки, надежда и подкрепа. Розовите балони бяха символ на мечтата за свят, в който има място само за любов!

Skip to content