юни 23, 2024

Поздравително писмо от националния проект „Дарявай, докато четеш“

КонкурсиСтратегия - грамотностХуманитарни

Велислава Велкова от ХІ в клас, профил „Хуманитарен“ при Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, получи поздравително писмо от екипа на националния проект „Дарявай, докато четеш“. Тя е победител в трета група, ІХ – ХІІ клас, в състезанието за най-много прочетени книги, от определените, за месец декември 2017. Велислава получи и картичка с автограф от актрисата Диана Любенова.

Учениците от гимназиалния етап на Второ СУ са активни участници в проекта. Те се включиха в него още през миналата учебна година. Продължават да четат и да даряват спечелените кредити за благотворителни каузи – закупуване на медицински апарат за деца с болни сърца, за обучение на кучета водачи на слепи хора и др.

Екип от ХІ в клас представи проекта пред ученици от други класове и ги призова да участват в него. Най-много книги са прочели и са дарили кредити за благотворителните каузи Недялка Стойчева, Владислава Аврамова, Десислава Георгиева, Димо Русев, Цветина Манова, Велислава Велкова от ХІ в клас; Петя Радославова, Владислава Иванова, Клио Глеридис, Росица Матева, Йоанна Стефанова от ХІ г клас.

Проектът е отворен за всички, които желаят да съчетаят удовлетворението от четенето на книги с желанието да помогнеш на нуждаещи се.

Повече за проекта ТУК

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content