април 17, 2024

Наши възпитаници завоюваха призови места в престижния Национален фолклорен конкурс „Дунавски славеи“

ИзкустваНовини

15-ти Национален фолклорен конкурс „Дунавски славеи“, който се проведе преди броени дни в гр. Русе, ни донесе изключително много радост. Нашите възпитаници се включиха с голям ентусиазъм в една от най-престижните фолклорни надпревари.

Благодарение на своите ръководители – преподавателите Стела Стоянова и Стефан Иванов и нестихващата любов към народната музика, учениците на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ показаха, че музикалните надежди, които изгражда Втора гимназия са сред най-добрите в страната. Над 800 участници – представители на музикални училища и училища по изкуства от цяла България, демонстрираха невероятни умения и талант. Въпреки това обаче, възпитаниците ни се наредиха сред най-добрите!

Мила Неделчева от 4 в клас завоюва почетното второ място, като преодоля конкуренция от над 200 деца. Тя впечатли авторитетното жури с невероятния си глас и изключително изпълнение. Като завършен артист на голямата сцена, четвъртокласничката ни показа, че българската народна песен е нестихващ извор на вдъхновение, памет и надежда.

Група за автентичен фолклор „Мисионис“ зае също второто място и завладя публиката с блестящата си подготовка и безупречно представяне! Малки и големи извиха гласове и изпълниха залата с годост, дух и плам. Изключителният ансамбъл от звуци, талант и необяснима енергия, не остана незабелязан. Бурни аплодисменти и заслужени награди, наредиха Втора гимназия за пореден път на призовите места!

Благодарим на нашите славеи и техните преподаватели за неуморния труд, който полагат, за да пребъде българският фолклор!

Skip to content