май 19, 2024

Блестящо представяне на Областния кръг по физика и астрономия

НовиниПриродоматематически

Блестящо представяне на малките ни астрономи: Хелин Февзиева-5г, Йордан Емилов-5в, Дилек Асанова-5в и Емил Щерев-5г и на осмокласничката Есил Ахмедова с профил „Изкуства“ на областния кръг на олимпиадата по астрономия. Петокласниците завоюваха първите четири места в първа възрастова група 5-6 клас и представиха отлично Втора гимназия. Осмокласничката ни се представи повече от достойно във втора възрастова група сред оспорвана конкуренция от над 100 явили се ученици от цялата страна.

Две бяха ученичките на Второ СУ в Областния кръг по физика – Данислава Колева и Ценислава Колева от 7 г клас. Данислава Колева постигна най-висок резултат от всички участници в Олимпиадата, заедно с друг представител от града ни, а Ценислава Колева се класира на не по-малко престижното – пето място.

Ръководители на учениците са Зоя Мирчева и Антонина Георгиева. Блестящо представяне демонстрира и Никола Киров на Областния кръг на олимпиадата по химия, като нашия ученик е предложен от областната комисия за национална олимпиада.

Поздравления за учениците и техният неспирен стремеж да се доказват в областта на Природните науки и да носят поводи за гордост на цялата училищна общност ам Второ СУ „Проф.Никола Маринов“.

Skip to content