май 21, 2024

Гран При, Звезда на парада, златни и бронзови отличия за Второ СУ

ИзкустваНовини

Преди броени дни музикални таланти на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ се завърнаха от поредното успешно преминало предизвикателство, което донесе отново повод за гордост. Двадесетото издание на Общинския конкурс за популярна песен ,,Парад на песента’’ 2024 – гр. Търговище, провокира ученици от начален до гимназиален етап да демонстрират изключителни умения.
Гран При и Звезда на парада стана нашата Мелиса Даскалова. Тя е ученичка в 11 клас с профил „Изкуства“, която непрестанно вдъхновява с интелект, присъствие и ангелски глас. Мелиса неуморно се впуска в музикални изяви и безапелационно печели сърцата на публиката и журито.
Първо място завоюва зрелостничката ни Дениз Мустафова. Тя също е с профил „Изкуства“ и през годините доказа, че е достойна за всяка голяма сцена. Вече утвърдените таланти обаче, имат и достойни наследници. Авторитетното жури на конкурса – видни музикални педагози от Шуменския университет и нашата съгражданка Валерия Пейчева, отличиха първокласничката Илини Стоянова с първото място, а Ема-Мария Михова зае третото място.
Благодарим на нашите възпитаници за отдадеността на музиката и на техните ръководители – г-ца Симона Рускова и г-жа Десислава Станкова, за високия професионализъм, с който вдъхновяват всички свои ученици! Пожелаваме още много успехи, големи сцени и завладени сърца!

Skip to content