май 27, 2024

Първокласниците на Второ СУ с първа сценична изява в чест на грамотността

Начален етапНовини

В продължение на два вълнуващи дни в Актовата зала на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ се проведоха вдъхновяващи събития за най-малките ни възпитаници, техните преподаватели и гости. Всички първолаци представиха неповторим ансамбъл от знания, компетентности и талант. „Вече сме грамотни“ е мотото на тържествата, които имат за цел да покажат на нашите възпитаници, че когато завладееш словото, си на път да завладееш и света. Празникът на буквите е своеобразен мост към по-наташния им път към знанията и основата, върху която да градят бъдещето си.

„Ключът към света“- словото, беше отпразнуван заедно и с огромна публика, която не скри възхищението си от любознателността на учениците ни. За да съпреживеят този важен ден, родителите на всички първолаци ги аплодираха бурно и подкрепяха в първата им сценична изява. Специални гости на събитията бяха г-жа А. Куманова – директор на Второ СУ, г-жа Л. Колева – експерт в РУО Търговище, заместник-директорите на училището. Талантливите художници от 1 б клас представиха своята специално подготвена изложба ,, Първа творческа изява “. Изключителният творчески порив и умения показаха, че се развива ново поколение творци, което ще продължи традицията на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ да създава хора на изкуството. При откриване на изложбата малките художници демонстрираха рисуване на букви и символи върху графични рисувателни таблети.
Възпитаниците ни представиха своите знания и умения в стихове, песни и танци. Ясно заявиха, че без словото няма наука, изкуство и култура. Образователните игри допълниха празничната атмосфера и показаха, че със забавление, любов, труд и упоритост, се гради бъдеще. Неповторимите изяви на първолаците подчертаха важната роля на съвмeстната дейност и екипната работа. По групи, индивидуално и всички заедно, представиха идеята, че интелигентостта е уникално съчетание от култура, духовност, музика, движение, емоция и нашето училище развива всичко това.

Тържеството се осъществи благодарение на подкрепата, подготовката и мотивацията на техните преподаватели: М. Тенчева, Д. Стоянова, П.Асенова, К. Илиев, М.Колева, Б. Христова, К. Георгиева, Св. Стоянова, които за пореден път демонстрираха своя висок професионализъм, усет към детайла и отдаденост на мисията „Учител“.

Първокласниците на Второ СУ получиха специални поздравления и пожелания от г-жа Колева – експерт РУО Търговище, и от Ръководството на Второ СУ ,, Професор Никола Маринов” – госпожа Анета Куманова – директор на училището. Тя изказа своето възхищение от подготовката и компетентностите на първокласниците, както и своята благодарност към учителите в първи клас за работата им, която поставя основата на грамотността и е първа стъпка, върху която се гради не само настоящето , но и бъдещето.

Skip to content