юни 23, 2024

Учители и ученици на Второ СУ с вдъхновяваща визита по НП „Иновации в действие“

Новини

В продължение на няколко дни на изминалата седмица, ПГ „Христо Ботев“, гр. Дупница, беше домакин на втората мобилност по НП „Иновации в действие“ за 2023/2024 г., с гости от СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ямбол, СУ „Максим Райкович“, гр. Дряново и II СУ „Проф. Никола Маринов“, гр. Търговище.

На срещата присъстваха няколко наши специалисти, в лицето на: Елеонора Панайотова – ЗДУД, Венка Петрова – старши учител по ИТ, Милена Драгнева – старши учител по български език и литература и Катя Цветкова – старши учител по история и цивилизации. В инициативата се включиха и ученици на Втора гимназия – Сияна Димитрова и Ивайла Райчева от 11 б клас, както и Християн Герчев и Йордан Панайотов от 10 б клас.
Иновацията в ПГ „Христо Ботев“, гр. Дупница е прилагане на интерактивен образователен модел – „Уча и се забавлявам. Уча и успявам“. Всички ученици, гости на гимназията, взеха участие в занимания по интереси „Език мой – приятел мой“, „Традиции и новаторство“. Участниците от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ наблюдаваха и рецитал на ученици „Да учим българска литература чрез декламиране“ и иновативен урок на тема „Васил Левски живот, дела извори“.
Всички гости бяха включени в историческа обиколка на Рилския манастир, като завършек на ползотворната среща. Благодарим на домакините за споделения опит и вдъхновяващите дейности, на които направиха свидетели нашите представители.

Skip to content