юли 15, 2024

Единадесетокласници на Второ СУ с вдъхновяващо посещение

НовиниХуманитарни

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева се срещна с единадесетокласници от Второ СУ ,,Проф.Никола Маринов“-гр.Търговище по повод Деня на българската Конституция и на юриста – 16 април. Младежите и техните учители Петя Глеридис и Катя Цветкова разговаряха с областния управител на област Търговище Гергана Цонева и нейния заместник Димитър Станев за значението на конституцията, правата и задълженията на българските граждани, зачитането на върховния закон на държавата, правовия ред и принципите, които обществото е необходимо да спазва. Най-голям интерес младежите проявиха, относно трудово-правните отношения, асистираната репродукция, границите на насилието, новите открития в науката и изкуствения интелект.
,,Всичко написано в Конституцията може да бъде облечено в човешки действия, за да има всеки един от нас капитал, знаейки как да прилага закона, спазвайки и правата, и задълженията“, заяви по време на срещата областният управител на област Търговище Гергана Цонева. Младежите от Второ СУ „Проф.Никола Маринов“, изненадаха областния управител Гергана Цонева с букет за празника, а тя от своя страна подари на всеки един от единадесетокласниците книжно издание на Конституцията.
,,Най-честото пожелание, което с колегите юристи сме си пожелавали за празника, е да опазим правото от закона, прилагайки го човешки, така че да бъде в услуга на човека. Пожелавам Ви това и на Вас в по-широк житейски смисъл. Винаги изградените ценности са по-верния показател за това кое е по-добро и по-правилно“, каза областният управител на област Търговище Гергана Цонева в края на срещата с младите хора. Тя им пожела да вярват в силите и възможностите си, за да постигат успехи в житейския път напред.

Skip to content