юли 15, 2024

Бъдещи първолаци изпълниха с усмивки Второ СУ в Деня на отворените врати

Начален етапНовини

През съботния ден във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ се проведе Ден на отворените врати. Бъдещите първокласници с ентусиазъм прекрачиха прага на школото и посетиха класните стаи. Опознавателната визита продължи с представяне на класните ръководители и възпитателите на бъдещите първи класове.

За да разберат повече за различните профили, гостите на училището се „потопиха“ в атмосферата на всяка паралелка. Чуха изпълнения на народни песни, запознаха се с видовете музикални инструменти, бяха им поставени първите задачи. В художествената паралелка научиха повече за народните носии, оцветяваха пъзели и цветя, чаши, рибки в аквариум, планети. Всички бяха подкрепени както от бъдещите класни ръководители, така и от настоящи ученици със същия профил.

В профил „Хореография“ четвъртокласниците представиха народен танц пред малчуганите, като демонстрираха знания, свързани с видовете народни носии. Като бъдеща част от училище на изкуствата, гостите рисуваха и твориха.

В профил „Природни науки“ разглеждаха макети на човешкото тяло, макет на Слънчевата система, табла с птици, бозайници, влечуги, водни обитатели. Нареждаха магнитен пъзел с частите на човешкото тяло и с любопитство задаваха въпроси, на които четвъртокласниците отговаряха изчерпателно.
Всички гости бяха посрещнати и от ръководството на училището в лицето на г-жа Анета Куманова – директор на Второ СУ, и г-н Пламен Иванов – заместник-директор.

Skip to content