юли 19, 2024

Третокласници като завършени артисти в концерт-спектакъл

Начален етапНовини

В навечерието на великденските празници учениците от 3 в клас, с разширено изучаване на хореография, представиха своя годишен концерт-спектакъл „Звезди в косите, искри в очите“.

Третокласниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ пресъздадоха света на приказките по един нетрадиционен и модерен начин. Благодарение на екипа от преподаватели – Дишка Иванова, Антоанета Стоянова и Анжела Георгиева, учениците от 3 в успяха да влязат в ролята на приказни герои, изграждайки цветни образи. Ансамбълът от приказки завладя публиката, както с атрактивните музикални изпълнения, така и с артистичността на възпитаниците ни.

Зрителите видяха едни модерни принцеси, които учат, пеят и танцуват модерни танци. Блус, „Мамбо“, танц с чадъри, танго, бяха малка част от музикалната феерия.
Тази инициатива беше своеобразен завършек на наученото през годината в проектните дейности на ,Занимания по интереси“. Занятията им осигуряват разнообразие от задачи с творческа насоченост и публични изяви пред учители и родители, с цел стимулиране на познавателните интереси и многостранното им развитие.

Гости на спектакъла бяха: г-жа А.Куманова – директор на Второ СУ, зам.-директорите – г-н Пл.Иванов, г-жа К.Александрова, г-жа Е.Панайотова, г-жа Д. Трендафилова, учители и ученици.

Поздравяваме третокласниците и техните преподаватели за вълшебството, което ни подариха.

Skip to content