май 19, 2024

Девойките на Второ СУ станаха трети на България на училищното първенство по баскетбол

НовиниСпорт

Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ се нареди отново в челната тройка на България. Този път поводът е училищното първенство по баскетбол, в което нашите възпитанички във възрастова група 11-12 клас, се представиха блестящо.

След поредица от надпревари между училищата в област Търговище, възпитаничките ни заеха първото място и се пребориха за зонално първенство. Безупречната подготовка на отбора, водена от преподавателите по ФВС – г-н Галин Григоров и г-н Станислав Петров, им донесе възможността да се състезават на националното първенство. През изминалата седмица град Търговище беше домакин на Републиканските срещи, в които участие взеха елитни училища от цяла България. Последните пет дни бяха осеяни с много емоции, хъс и борби за победа. Спортна зала „Иван Ангелов“ беше мястото, което срещна възпитанички на училища от Варна, Бургас, Пловдив, Монтана, Кърджали, Плевен.

Нашите момичета изиграха шест невероятни срещи, в които демонстрираха страхотна игра и непреклонност пред противника. Подкрепени от ученици на нашето училище и родители, успяха да завоюват третото място, нареждайки се до градове като Варна и Бургас.

Поздравяваме екипа за безспорния успех и им пожелаваме още много воля за победи и неуморен дух!

Skip to content